Spesialkolleksjon: PosterLad

eShop
Nyheter

Vi har gleden av å introdusere kolleksjonen PosterLad, oppkalt etter designeren selv. En digital kunstner, som i over åtte år har laget ulike illustrasjoner og 900 plakater. Designeren beskriver stilen sin som «fargerik minimalisme», noe som også er ånden i PosterLad-kolleksjonen. Gjennom en interessant kombinasjon av farger og komposisjoner i individuelle former, prøver han å lage et enkelt, visuelt inntrykk.

Vratislav Pecka er navnet på den digitale kunstdesigneren, også kjent som PosterLad. Pecka er typen som ble så lei av kontorarbeid at han gikk sin egen vei som grafiker. Gjennom sine to år i Amsterdam fikk han også sansen for å sykle. «I det landet er sykling, sammen med fotball, den mest populære sporten, så jeg ble litt mer interessert i det», sier Pecka om sin første interesse for sykling. 

Det tok ikke lang tid før Pecka fikk en idé om å prege sine kunstneriske ideer på sykkelklær. Ettersom han allerede hadde erfaring med å designe klær, bestemte han seg for å gjøre ideen til virkelighet. «Jeg har flere ganger sett at en viss type av illustrasjonene mine generelt sett passer godt til klær. På bakgrunn av dette begynte jeg å jobbe med forskjellige merker. Jeg har laget design for alle typer klær og tilbehør – alt fra beltevesker til ryggsekker, t-skjorter, sokker, dresser og kjoler».

De aller fleste av Peckas grafiske illustrasjoner er abstrakte, og mosaikken av fargerike preg på klærne våre er intet unntak. «Målet mitt var ganske enkelt å engasjere meg visuelt med en god kombinasjon av farger og en interessant komposisjon av individuelle former. Jeg kaller den grafiske stilen min for «fargerik minimalisme», fordi jeg hovedsakelig bruker de mest grunnleggende formene som en sirkel eller firkant. Jeg liker også å jobbe med en fargepalett med høy kontrast»,forklarer han. 

Den første viktige delen av prosessen med å lage unike sykkelklær, var å skape et attraktivt design. For designeren av disse fargerike og gjennomførte illustrasjonene gjensto spørsmålet; Hva ville skje med kreasjonen hans når grafikken ble overført på sykkeltrøyer og annet tilbehør?  «Jeg er ekstremt fornøyd med kolleksjonen. Jeg vil ikke prise meg selv, jeg vil heller fremheve arbeidet til Kalas og spesielt den grafiske designeren Lenka Čeperová, som jeg tilfeldigvis studerte med tidligere. Hun fikk grafikken min til å passe trøyen og komplementerte trøyene med presist passende shorts og sokker. Som helhet ser det veldig bra ut», skryter han. 

Kolleksjonen PosterLad er tilgjengelig i egne modeller for både herre og dame. I tillegg til de to fargene på trøyene finner du også sykkelshorts fra vår PRO-kolleksjon, en trøye med løs passform, en sykkelcaps og stilige aero-sokker. Uvanlig, dristig og unikt. Med PosterLad-kolleksjonen kan du tilføre en fargerik gnist med sykkelklær designet av en prisvinnende kunstdesigner. 

Handle nå

 

Historier med lignende temaer