Kalas historie

Kalas Sportswear er en ledende produsent av spesialtilpasset sykkelbekledning i Europa. Selskapet ble født for mer enn 30 år siden på bakgrunn av en lidenskap for sykling, og har en rik sykkeltradisjon og er stolt av å levere produkter av ypperste kvalitet, produktinnovasjon og fremragende kundeservice. Kalas er fortsatt et familieeid selskap som støtter lokalsamfunnet i Tábor ved hovedkontoret i Tsjekkia.

 

Hvordan det hele startet

 

 

 

Rytter

 

Čestmír Kalaš ble født i České Budějovice i Tsjekkoslovakia i 1943, og han begynte å sykle da han var 15 år gammel. Som ungdom representerte han klubben Slavoj České Budějovice. Deretter avtjente han militærtjenesten og representerte militærklubben Dukla Český Krumlov, der han for første gang bar den nasjonale trøyen i ritt i Montenegro.

Trener

Senere gikk han sømløst over i rollen som trener og avsluttet sin aktive rittkarriere i en alder av 29 år. I 1971 var det to sterke klubber i Tábor, med flere lovende unge talenter i sine rekker. Kalaš la merke til dette og begynte å gi råd til de yngre utøverne om hvordan de skulle trene.

 

Laget fungerte ikke som en toppklubb og manglet tilstrekkelige økonomiske ressurser til driften. Kalaš hadde imidlertid ikke tenkt å akseptere at laget skulle forsvinne. Høsten 1990 reiste de tsjekkoslovakiske representantene med Kalaš i spissen til Sveits for å konkurrere. Der ble han kontaktet av en lokal forretningsmann som inviterte Čestmír til lunsj og spurte Čestmír om han kunne ordne produksjon av sykkelklær for merket sitt i Tsjekkoslovakia.

 

"Dette spranget ut i det ukjente ga et glimt av håp for fremtiden til Tábor-klubben, der han var trener og styreleder. Denne muligheten kunne gi ham økonomiske midler til å støtte utøverne sine. Han var 47 år gammel."

 

Med en helt ny og uventet forretningsplan i tankene vendte Čestmír Kalaš tilbake til Tábor, der han umiddelbart satte i gang arbeidet med å etablere sin egen produksjon av spesialtilpassede sykkelklær..

 

Han hadde ingen økonomisk utdannelse. Han hadde aldri ambisjoner om å bli en vellykket gründer. Men da hans kjære sykkelklubb i Tábor fikk problemer, følte han seg tvunget til å hjelpe dem. Dette var den eneste drivkraften han trengte for å begi seg inn i den komplekse bransjen for produksjon av spesialtilpassede sykkelklær.

Čestmír Kalaš selv ville aldri påstått at han bygget opp selskapet alene. Det heldigste møtet og den største hjelpen han fikk, var takket være Petra Filipová, som utvilsomt styrte produksjonen i riktig retning.

Čestmír Kalaš unnlater aldri å takke alle de ansatte som har hjulpet ham med å bygge opp selskapet og som sørger for at det går bra i dag. På spørsmål om hva han er mest stolt av, svarer han uten å nøle at han er veldig glad for at det alltid er en vennlig og familiær atmosfære i hele bygningen.

 

Fortsetter familietradisjonen

 

Han ledet selskapet frem til 2015. Da han var tidlig i syttiårene, overlot han det til barnebarnet Jakub Věncek og den andre administrerende direktøren Josef Filip, sønn av Petra Filipová. Kalas Sportswear er fortsatt familieeid, og er fortsatt forankret i lokalsamfunnet. Bedriften har over 220 ansatte fra Sør-Böhmen og selger til mer enn 50 land over hele verden.