Kalas bryr seg og støtter unge syklister

eShop

Vi viderefører tradisjonen og arbeidet med å støtte sykkelsporten. Tirsdag 5.desember donerer vi derfor alle salgsinntekter til ungdomsprosjekter. Hvis du kjøper et produkt fra vår eShop denne dagen, bidrar du med å støtte unge sykkeltalenter i Tsjekkia.

 

Under feiringen av 30-årsjubileet til Kalas i 2021, bestemte vi oss for å donere alt av salg fra førjulshandel i vår eShop til en god sak. Alle inntekter fra salg som ble gjort i nettbutikken 5.desember gikk til sykkelprosjekter til unge talenter i Tsjekkia.

Vi tror på at ungdomslag, prosjekter, konkurranser og akademier er en av de viktigste måtene å utvikle sykkelsporten på her i Tsjekkia. Dette har vært en viktig visjon siden Kalas ble grunnlagt. Med denne ideen i tankene grunnla Čestmír Kalaš sitt første tekstilverksted for produksjon av sykkelklær. På begynnelsen av 1990-tallet manglet sykkelklubben Tábor tilstrekkelig med materiell støtte. Av den grunn tok Čestmír Kalaš en risikabel avgjørelse. Čestmír Kalaš bestemte seg for å starte en forretning for at klubben kunne holdes i gang, ved å utvikle talenter på hans egen regning.

Handle nå

 

Bildetekst: På starten av 1990-tallet grunnla Čestmír Kalaš sitt første tekstilverksted hvor han produserte sykkelklær for å drifte sykkelklubben Tábor. Čestmír Kalaš tok ansvar for utvikling av talenter ved å støtte sykkelklubben Tábor, samtidig som han aktivt involverte seg i trenerrollen. På bildet er han i rollen som trener og oppmuntrer utøveren sin Jiří Sosnovec under Praha-konkurransene i Višňovka.  

 

I år støtter vi følgende prosjekt:


MS Bike Academy – Et unikt sykkelakademi for barn i alle aldre 

MS Bike Academy ledes av Milan Spěšný, en tidligere profesjonell terrengsyklist. Teamet deltar i alle typer terrengsykkelritt, men fokuserer hovedsakelig på den tsjekkiske MTB-cupen.

«Vi vil gjerne investere vår økonomiske støtte i materialer som bidrar til at driften av laget blir bedre. Blant dette er motorisert kraftvasker, som brukes til å vaske syklene etter trening og konkurranser. Ettersom antallet med deltakende barn vokser, må vi også utvide sykkelparkeringen ved teamteltet. Derfor øker vi antall sykkelstativ og gjenoppbygger teamteltets fasiliteter. Resten av midlene vil brukes til å oppgradere verktøyet til mekanikerne, som brukes og trengs til hver konkurranse» Milan Spěšný.

 

Tidligere år har vi støttet:


JUNIOR CUP

Junior Cup er et terrengsykkelritt, spesielt rettet mot barn. Det unike konseptet lar unge syklister erfare og oppleve både temporitt og fellesstart på samme dag. I tillegg har runden et variert terreng med flere hopp og hindringer for nybegynnere, slik at de kan lære tekniske ferdigheter.

«Med det donerte beløpet kan vi investere i hopphindringer med planker til bunnyhopp, ramper og en start- og målport. Dette er ting av langvarig bruk som de fleste deltakerne vil ha glede av og som vil gjøre oss alle glade», sier Jan Hruška, tidligere suksessrik syklist og nåværende leder av Junior Cup-rittet. 

MAPEI MERIDA KAŇKOVSKÝ ACADEMY

Sykkelklubben med base i Olomouc, øst i Tsjekkia, har siden 2003 hatt hovedfokus på ungdomssykling og utdanning av unge syklister. Hvert år har de rundt 20 syklister, hvor flere av talentene i senere tid markerer seg på seniornivå eller blir en del av profesjonelle lag. Eksempler på syklister med suksess fra akademiet er blant annet Jakub Otruba, Jiří Petruš og Pavel Bittner.

«Vi vil være meget takknemlig for det økonomiske bidraget, som vi vil bruke til å kjøpe utstyr til våre unge idrettsutøvere», planlegger lederen for laget Jiří Kaňkovský.VELO ACADEMY

Dette er sykkelakademiet med over 100 aktive barn under 12 år fra området rundt Praha. De unge syklistene deltar jevnlig i den tsjekkiske MTB-cupen, de tsjekkiske landeveismesterskapene og den tsjekkiske sykkelkross-cupen. Når vinteren kommer flytter de treningsaktivitetene til innendørsbanen i Motol, hvor de gjør forberedelsene til vår- og sommersesongen. Akademiet organiserer forstads- og boligleirer, samtidig som de bygger et treningssenter for XCO nær Kladno (Traily Mayrau).

Akademiet mottok et beløp på 91 536 CZK som ble brukt til innkjøp av banesykler, noe som gjorde det mulig for nybegynnere å lære seg grunnleggende sykkelferdigheter.

CTW JUNIOR CUP

Fra september til desember blir flere sykkelkross-ritt organisert av en gruppe entusiastiske syklister. For å gi best mulig forhold og vennlig atmosfære for unge syklister, blir konkurransene hovedsakelig arrangert i Sør-Böhmen. Dusinvis av nybegynnere i alderen 4 til 18 år deltar regelmessig i de individuelle sykkelrittene, hvor barna kan forbedre ferdighetene på sykkelcross og lære hvordan det er å konkurrere på attraktive baner.

«Takket være støtten fra Kalas klarte vi i fjor å tiltrekke oss nye arrangører og utvide antall konkurranser. Vi har også fokusert på kvaliteten på premiene til syklistene som konkurrerer om poeng sammenlagt. Vi har forbedret servicen for konkurranser, fans og arrangører. Vi har utvidet utstyret vårt for bygging og merking av banen. Fordelen med våre konkurranser for utvikling av unge syklister gjenspeiles i deres utmerkede resultater i den tsjekkiske cupen», dokumenterer Petr Zikmund, leder for hele CTW Junior Cup-serien.


Handle nå

Historier med lignende temaer