Historier fra kunder: Kumij Company

tilpasset design
Intervju
Historier fra kunder

I Kalas har vi en mangfoldig kundebase med ulike typer mennesker, hvor alle har til felles at de vil lage sitt eget spesialdesignede sykkeltøy. Dette inkluderer enkeltpersoner, små vennegrupper, klubber, lag, bedrifter, veldedige organisasjoner og arrangementer. I serien «Historier fra kunder» forteller noen av dem om hvordan vi hjalp dem med å nå sine mål og hva de fant mest nyttig av det vi Kalas i tilbyr.


Kumij Company har vitalitet i hjertet

 

Vi fortsetter serien vår, «historier fra kunder», med et intervju av prosjektlederen til det nederlandske selskapet Kumij. Selskapet ble satt til å bestille sykkelklær i bedriftens farger for en fellestur de hadde planlagt.

Vitalitet er ikke noe det nederlandske selskapet Kumij vil tvinge på sine ansatte. Idrett er allerede en del av ledelsens DNA, og Kumij har mange aktive ansatte som løper, går eller sykler. Det var derfor på tide å investere i pent treningstøy i selskapet farger. Dette er historien om hvordan Kalas Nederland kom over Kumijs vei.

«Jeg kjente allerede til Kalas gjennom Snits Cycling Club, en klubb med base i nærheten av selskapets hjemsted Groningen, nord i Nederland. Når vi var på leting etter drakt til Kumij, tok jeg derfor kontakt med Kalas. Det fine for oss er at Kalas ikke bare har klær for syklister, men også for løperne i selskapet vårt»

Det nederlandske selskapet Kumij arrangerte en sykkeltur for sine ansatte, kunder og partnere.  

For dette teambulding-arrangementet lagde Kumij matchende sykkel- og løpeklær.  

Bernt Mast, prosjektleder i Kumij, er den vi intervjuer. Kumij er et selskap som produserer all slags syntetisk materiale. Bedriften har en lang historie, men fokuserer for tiden hovedsakelig på produksjon av vindusrammer. Med 120 ansatte er bedriften blant Nederlands største. De ansatte jobber i produksjon, på kontoret eller med salg. Kumij er et ambisiøst og voksende selskap, hvor de energiske ansatte har stor betydning for at ambisjonene skal realiseres.

«Det starter i lederteamet vårt», sier Bert.

«Vi har fantastiske syklister og løpere i ledelsen, og i hele selskapet. Vi liker også å involvere kundene våre i sportsaktivitetene vi har. Vi hadde allerede gjort ferdig en sykkelklinikk med en tidligere proffsyklist, og i fjor blåste vi nytt liv i den. Inkludert nye klær for ansatte og kunder».

Det var flere grunner til at Kumij valgte Kalas. En viktig grunn var muligheten til å velge mellom tettsittende Lycra til de raske syklistene eller en løsere passform for de mindre ambisiøse. På den måten kan alle velge det som passer dem best.

Designerteamet fikk noen instruksjoner fra ledelsen og markedsavdelingen, før de interne designerne i Kalas startet å jobbe med stil og fargene til Kumij. Tre designprøver ble laget for gjennomgang.

«Jeg er selv veldig praktisk og likte raskt de tre designene», ler Bert.

«Men selvfølgelig mente markedsavdelingen at det var viktig at vi hadde de riktige bedriftsfargene og logoene. Egentlig bestemte vi oss forholdsvis raskt. Designet vi valgte ble deretter finjustert, slik at det var helt i tråd med bedriftens identitet».  


Målene for de felles sykkelturene til Kumiji er å fremme bedriftens ånd, gjøre idrett sammen og nyte godt humør.  

 

For å gjøre bestillingen enklere opprettet Kalas en nettbutikk spesielt for Kumiji. Når de logget på kunne hver ansatt velge sitt foretrukne sett med klær, med alt fra trøyer med stretch til komfortabel shorts og en rekke tilbehør.

«Vi ønsket oss en sykkelshorts av høy kvalitet og med god pad. Som syklist vet jeg selv hvor viktig det er», forklarer Bert. 

«Vi valgte Endurance 3D, som er helt perfekt. Dette er en pad som passer både for de som sykler mye, men også de som sykler mindre kan nyte kvaliteten av denne».

Kumij ga de ansatte en hyggelig rabatt på settet, som umiddelbart kunne tilbys i nettbutikken.

«Vi ville ikke gi bort klærne gratis, fordi det lett kunne føre til sløsing. Folk pleier å bestille det som er gratis, selv om de ikke trenger det og da forsvinner det bare inn i et skap. Dette passer ikke inn i vår bærekraftige filosofi», forklarer Bert.

«Men vi ønsker å oppmuntre til trening og derfor holde det så tilgjengelig som mulig. Kalas kunne raskt behandle rabatten som vi i Kumij gir til personalet ved å gi en kupong i nettbutikken. På den måten kunne de ansatte fullføre bestillingen sin, og selv betale for alt over verdien av den kupongen. Vi mottok en samlet faktura for alt, slik at vi slapp å gjøre opp med de ansatte i etterkant. Denne løsningen som tilbys av Kalas gjør samarbeidet vårt rett frem og enkelt»

De siste forberedelsene før turen er i full gang. Støtte fra lagbilen vil være tilgjengelig underveis og gi hjelp til deg som er uheldige med punktering.  

De siste forberedelsene før avreise er også på topp blant deltakerne. Målet for noen er rett og slett å overleve og ikke bli sultne.

Ettersom alle har ulike krav for treningsklær, tok Kalas turen til Kumij sine kontorer i Groningen. Vi hadde med klær som de ansatte kunne prøve i arbeidstiden.

«Treningstøy er veldig personlig», sier Bert.

«Mens én person liker tettsittende klær, vil en annen kanskje ha en løsere og bredere trøye. Våre ansatte fikk muligheten til å tilpasse alternativene med et bredt utvalg av klær for både menn og kvinner. Etter prøving av klær var det mulig å fylle ut et spesialskjema med størrelser og varer de hadde prøvd. Dette gjorde at våre ansatte kunne legge inn bestillingene sine selv i nettbutikken». 

Det handlet ikke bare om det utvalgte settet for sykkel, men Kalas hadde også et utvalg av klær til andre idretter.

«Bestillingen kunne leveres til den ansattes hjemmeadresse, noe som var veldig nyttig for våre selgere som sjeldent er på kontoret. De fleste ansatte valgte likevel å få bestillingen levert på kontoret. Her fikk hver ansatt sin individuelle pakke med deres bestilling. Det var veldig hyggelig, da slapp personalet vårt å gå gjennom flere esker med klær, for så å sortere de riktig. Dessuten var det ikke en eneste feil med noen av bestillingen. Alt var helt i orden».


Gruppebildet med alle de ansatte i samme trøyer. En håndsopprekning for alle de som var sulte på pizza på dagen sykkeltur.

 

Kumij bestilte ikke bare klær til sine egne ansatte, men også til deres forretningsforbindelser.

«Vi bestilte det samme settet i forskjellige størrelser for våre forretningsforbindelser. Antallet vi måtte kjøpe på Kalas var lavt, noe som gjorde at vi ikke trengte å kjøpe mye ekstra klær. Nå som designet allerede er på plass er det enkelt å bestille nye ordrer», avslutter Bert.

Hver til sitt. Halvparten av gruppen foretrekker de lokale veiene ...

... mens de andre cruiser langs stiene i skogen. 

Når båndene blir tettere og arbeidsrelasjoner styrkes fra sykkelsetet ...   

Gleden ved å bare tråkke på sykkelen er synlig i ansiktet hos alle deltakerne.   

Bert skryter ikke bare av kvaliteten på klærne, men også av hele den smidige prosessen som Kalas tilbudte. Det egne designet, muligheten til å prøve klær, den individuelle rådgivingen, bestillingene via nettbutikken, den personlige leveransen for hver ansatt og krasjavløsningstjenesten.

«Selv måtte jeg kun bruke sistnevnte. Det krakket var selvfølgelig ikke så bra», sier han med et smil.

«Men den komplette tjenesten og servicen som Kalas har tilbudt oss i Kumij. Det er ikke noe som er mer givende enn å se kolleger samlet i den vakre blå trøyen til selskapet vårt. Jeg ser allerede frem til nye flotte sykkelturer i år», konkluderer han.

På slutten samles alle for å dele sine opplevelser over velfortjente forfriskninger.

Det er ikke bare sykkeltrøyene som gjør sykkelturene ekstraordinære ...   

Historier med lignende temaer