Historier fra kunder: Guttene i blått

tilpasset design
Intervju
Historier fra kunder

I Kalas har vi en mangfoldig kundebase med ulike typer mennesker, hvor alle har til felles at de vil lage sitt eget spesialdesignede sykkeltøy. Dette inkluderer enkeltpersoner, små vennegrupper, klubber, lag, bedrifter, veldedige organisasjoner og arrangementer. I serien «Historier fra kunder» forteller noen av dem om hvordan vi hjalp dem med å nå sine mål og hva de fant mest nyttig av det vi i Kalas tilbyr.

Vi fortsetter vår serie «Historier fra kunder» med historien om en tidligere politimann som kombinerer lidenskapen sin for sykkel med en forretningsidé. I dag utforsker han Storbritannia, Europa og leverer skreddersydde sykkelopplevelser for kundene sine. 

Skreddersydde arrangementer møter spesialdesignet sykkelklær 

Ian Holmes er en lidenskapelig sykkelrytter som ble pensjonist etter 30 års polititjeneste. I dag kombinerer han kjærligheten sin til sykkel med en forretningsidé. For seks år siden grunnla han Pro Sports Events, et selskap som skreddersyr sykkelopplevelser med base i Milton Keynes, cirka 80 kilometer nord for London. 

Når vi snakker med Ian Holmes sitter han i bobilen sin langt inne i den engelske landsbygda. Her gjemte han seg fra en regnskur med håp om å sette seg på sykkelen for å utforske nye grusruter for sine skreddersydde sykkelopplevelser. Først fortalte han oss om hvordan han begynte å sykle og hvordan hans kjærlighet til sporten har utviklet seg over tid. «Jeg har vært syklist hele livet. Jeg var ganske sport når jeg var barn. Jeg drev med løping, svømming, sykling og var naturligvis med på litt triatlon. Da jeg først begynte å sykle var jeg mer interessert i terrengsykling, og frem til tidlig i tjueårene konkurrerte jeg litt i terrengsykling. Senere ble jeg mer interessert i landeveissykling og syklet for Politiets sykkellag» 

I 2009 begynte Ian å vie noe av fritiden sin til å jobbe som guide for et selskap som arrangerer sykkelturer. «Jeg likte å hjelpe andre mennesker med å nå sine egne sykkelmål og få mest ut av disse opplevelsene». I 2017 trakk han seg fra dagjobben, og med velsignelsen fra det andre arrangementselskapet som han fortsetter å jobbe med, ble Pro Sports Events født. 

Ians idé var å designe og levere små, komplette og skreddersydde arrangement nøyaktig til kundens behov. «Jeg ønsket å kombinere hobbyen min med en bedrift som ga minst mulig stress. Jeg møter herlige mennesker og besøker vakre steder, alt på to hjul. Det er ikke mange dagene jeg ikke er på sykkelen nå». 

Alt handler om lidenskap 

«For meg handler det om lidenskap», forteller Ian til oss. «Vi ansetter bare folk som elsker det de gjør og som selv er ivrige syklister. De forstår arrangementene våre fra en syklists perspektiv og hvordan de best kan levere støttende sykkelopplevelser. Det inkluderer alle som bidrar. Alt fra sykkelledere som guider syklistene, til mekanikere og sjåførene i følgebilen. Dette gjør at kundene kan sykle uten å måtte tenke på annet enn å tråkke pedalene rundt. De trenger ikke å bekymre seg for rutene eller ernæring underveis. De bare nyter turen».  

Alle som jobber er venner og folk som har kjent hverandre i årevis. Noen av dem har Ian konkurrert med. Alle er erfarne syklister med gode sosiale ferdigheter og medmenneskelige egenskaper som han kjenner godt. Dette gjør at han kan har full tillit til at kundene blir godt ivaretatt. «Målet vårt er basert på å holde gruppen sammen. Vi har folk kan tenke med beina planten i på bakken og se det større bildet av kundenes behov. Det handler ofte om mer enn bare sykling. Det er også en balanse med å la gruppene gjøre det de vil uten å mikro-administrere dem». 

EL-sykler forbedrer kundeservicen 

Ian forteller oss mer detaljert om hvordan turene hans er organisert. «Avhengig av størrelsen på gruppen, deler vi dem inn i to eller tre mindre grupper basert på ferdighetene deres. Vi liker alltid å ha minst to guider med i hver gruppe, så vi kan ha en foran og en bak».De tilpasser support og støtte avhengig nøyaktig etter arrangementet og deltakerne. Er det for eksempel en grustur hvor det er utfordrende å ha med følgebil, setter de ofte en erfaren mekaniker inn i gruppen som kan hjelpe til med grunnleggende uhell som punkteringer. 

Ian har lært at det under disse omstendighetene trengs en god mekaniker, som også sykler litt, fremfor en sterk syklist som vet hvordan man skal fikse punkteringer. Og ha med en mekaniker i gruppen betyr at de må bære med seg alt av verktøy og reservedeler. Derfor bruker ofte mekanikeren som følger gruppe en EL-sykkel. Dette gjør dem i stand til å holde følge med sterkere syklister, på tross av ekstra last. I tillegg til at de raskt kan komme tilbake til gruppen etter å ha stoppet for og fikse et mekanisk problem. 

Det samme gjelder fotografene som sykler ved siden av for å fange de spesielle minnene for gruppene. Når de bruker EL-sykkel, kan de sykle fra gruppen for å finne det perfekte stedet å ta bilder fra. Etter at gruppen har syklet forbi kan fotografen bruke sine gratis watt til å ta dem igjen, uten at deltakerne trenger å slakke ned på tempoet. 

Hvorfor spesialdesignet sykkelklær? 

Vi spurte Ian hvorfor han føler at Pro Sports Events trenger spesialdesignet sykkelklær, fremfor å bare kjøpe noe fra «hylla». «Identitet er veldig viktig. Sykkellederne må skille seg ut i en stor gruppe og jeg ønsker at vi skal fremstå profesjonelt. Jeg er ikke en snobb på dette, men jeg liker at klærne passer til sykkelen og hjelmen. Til og med sokkene. Den beste måten å gjøre det på er med et eget spesialdesignet sett. Dessuten føler jeg meg rett og slett bedre når jeg vet at jeg ser bra ut på sykkelen». 

Ian forteller oss om opplevelsen av å lage et design og bestille det det spesialtilpassede settet med klær. «Hele designprosessen var veldig enkel. Vi diskuterte flere alternativer fordi jeg ønsket å ta meg god tid og sørge for at vi bestemte oss for riktig design for oss. Designerne var virkelig over all min forventning. De kom med friske ideer, antydet forskjellige mønstre og falmer. Det handlet ikke bare om fargene. Vi lekte med skriftstørrelser og hvor logoene skulle plasseres. Jeg var så fornøyd med det endelige designet at vi endte opp med å gjøre noen endringer i fargene på bedriften vår, slik at vi kunne matche settets design bedre».

Det ferdige designet er enkelt og elegant, og Ian kan fortelle oss at de får mange komplementer på designet. «Det skaper samtaler. Folk henvender seg til meg og vil kjøpe det. Vi hadde til og med min lokale kafé som spurte om de hadde den på lager».

Ian er så overbevist om fordelene med spesialdesignet klær at han til og med oppfordrer kundene sine til å lage sitt eget design for deres arrangementer. «Å skape en identitet for gruppen er ofte et viktig element i arrangementene vi leverer for kundene våre. Det å se og føle seg bra i matchende klær er et stort skritt for å skape følelsen av samhørighet. Noen av kundene mine lager også et annet nytt design for hver dag av arrangementene deres. Med den lave minimumsgrensen på kun fem varer ved bestilling og rask leveringstid på fem til seks uker, betyr at Kalas ofte kan levere designene til kundene mine i tide til arrangementene deres. Også når de ikke har tenkt på å lage spesialdesign før». 

Hva blir det neste?

Etter flere år med strenge Covid-restriksjoner ble 2023 endelig et mer normalt år for arrangementer. Vi spør Ian hva han forventer at resten av dette året vil bringe. «Gravel blir stadig en mer populær form for sykling. Det er flott å kunne trekke seg unna trafikken og de travle veiene. Vi kaller dem «Explorer Events». Vi hopper fra by til by, bikepacking-stil og med sykling på grus eller halvveis grusstier. Hvite veier inspirert av Strade Bianche, camping i det fri og dra til mindre kjente sykkeldestinasjoner. Kanskje vi drar til et sted i Kroatia eller Portugal. Tanken er å bygge mer inn i opplevelsen enn bare sykling, med aktiviteter som vinsmaking, smake på mat fra det lokale kjøkkenet og utforske arkitekturen. Dette er ikke konkurranse, men en veldig annerledes og mye mer avslappet stemning».

Favoritt av sykkelklær? 

Vi kunne ikke la Ian gå uten å spørre om han har noen favoritter av sykkelklær fra Kalas. «Vi går for PRO-kolleksjonen, så Razor kortermet trøye sammen med Goffrato sykkelshort er kombinasjonen vi har som favoritt av sykkelsett. Personlig elsker jeg Verano-trøyen som er ultralett, sitter godt på kroppen og er behagelig under varme sommertemperaturer. Jeg var også stor fan av RainMem-jakken, så når været blir vått og kaldt gleder jeg meg til å prøve den nye, lettere og mer pustende Rainex-jakken. Og i fremtiden vil jeg kanskje få gleden av å sykle i mer Gravel-spesifikke sykkelklær fra Kalas?», Bare vent, Ian, bare vent...

 

Historier med lignende temaer